fbpx

Saffransskorpor!

Jag fick lite julfeeling och bakade mina favoritskorpor. Perfekt fika när man bara vill ha nåt litet till kaffet.

Tur att jag har en liten dam härhemma som skorp-broms! Annars hade de tagit slut direkt!

Ps. om du inte gillar saffran kan du byta ut det mot kardemumma.

Receptet

?

120 gr sötmandel
2 ägg + 1 äggula för pensling
1 dl rårörssocker
2 pkt saffran
1 tsk salt
1,5 dl russin
1 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 180 grader.
Hacka mandeln lite grovt.
Blanda mandel, ägg, socker, saffran, salt och russin.
Blanda bakpulver och mjöl separat, och blanda sedan ihop alltihop.
Lägg ut i två längder på en smord plåt. Platta till dem.
Pensla med äggulan.
Grädda i 20 minuter.
Skär upp skorporna varma och sprid ut dem på plåten.
Torka i 100 grader i 30-40 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.